Program Game Developers' Evening #3

Programmet i sin korthet ser ut som följer:

Intro, Swedish Game Awards
Per Håkansson, FXRealm Studios
War, Siege & Conquest
Paus, dryck och tilltugg
Annika Olofsdotter Bergström och Lisa Lindell, SuperMarit
Tommy Palm, Jadestone

Först ut är Per Håkansson, från FXRealm Studios som berättar om en genväg inom 3D-modellering med hjälp av verktyget Creature Creator. Detta verktyg kommer samtliga lag att få tillgång till under utvecklingsskedet av tävlingen. Creature Creator är ett program som används av 3D-utvecklare och animatörer vid förmodellering av 3D-karaktärer innan texturering och animation. (http://www.fxrealm.com/)

Förra årets vinnare av bästa spelidé, 'War, Siege & Conquest' visar upp sitt bidrag, berättar om sitt utvecklingsarbete och tipsar om vad det var som gjorde att just de åker till Game Developers Conference i San Francisco om ett par veckor. (http://www.nada.kth.se/projects/prom04/mmosg/)

Äntligen får vi också träffa SuperMarit, spelföreningen som vill se fler kvinnor som är aktiva spelskapare. Därför har de skapat ett projekt som vänder sig till bara kvinnor, bidrar till att stärka kvinnors position i spelvärlden och meningen är att på så vis förändra den idag rådande manliga dominansen. Projektledaren Annika Olofsdotter Bergström presenterar föreningen och svarar på frågor under kvällen. (www.supermarit.se)

Kvällens huvudtalare är Tommy Palm från Jadestone. Tommy har erfarenhet från utvecklingen av bland annat Football Manager, Championship Manager Online och World in War. Han kommer att berätta om sina erfarenheter från ett spelprojekt. Detta är också sista chansen att ställa frågor om hur en begränsad GDD bör utformas, vad den är bra för och vad som är viktigt att tänka på under utvecklingsarbetet. Vår partner Jadestone söker just nu också mobil- och serverutvecklare. (www.jadestone.se)

Under kvällen ges också möjlighet för de som önskar att prova sina egenutvecklade spel på juryns mobiltelefoner. Fråga någon i SGA under kvällen för mer information.

Alltså
Tid: onsdag 23 februari 17:00
Plats: Sydvästra galleriet, KTHs huvudbibliotek.

Föranmälan görs på www.excitera.nu/sga, då är man även med i utlottningen av tidningsprenumerationer av Datormagazin.
Vi bjuder som vanligt på dryck och tilltugg under kvällen.

Välkommen!


/JH


Tillbaka

Vi söker folk till nästa år!
2005-05-13
Swedish Game Awards behöver fler som driver tävlingen. Vill du vara med? Kontakta oss.
Läs mer

Foton från kvällen
2005-05-13
Det fotograferades en hel del under kvällen. Här hittar du drygt 200 foton från hela kvällen.
Läs mer

Finalen avgjord!
2005-05-12
I kväll avgjordes finalen i Swedish Game Awards. Evenemanget präglades av en mycket positiv stämning
Läs mer