Debatten mycket lyckad!

Efter en inledande presentation av moderator Erik Robertson och panelen vidtog först en diskussion av panelens egna punkter de tagit med sig som viktiga inför framtiden. Efter cirka en kvart anslöt den sista paneldeltagaren Peter Kullgard som drabbats av strömavbrottet i tunnelbanan. Med honom fylldes också publiken på med fler besökare.

Den kanske häftigaste diskussionen handlade om spel och spelbranschens relation till övrig kultur. Många ansåg att en del kulturbidrag borde kunna styras över till spelbranschen, och särskilt till projekt som faktiskt kan få tillbaka satsade pengar. En annan åsikt var att i stället få in nya influenser från traditionell kultur och därigenom även få ta del av dessa satsningar.

Under senare delen handlade besökarnas frågor om så vitt skilda saker som musikens roll i spel, hur lätt/svårt det är att ta sig in i spelbranschen samt vilka nya tekniker som kommer för interaktion/inmatning till mobiltelefoner.

Till sist avhandlades en del av de frågor som kommit in via webben innan panelen tackade för sig och en sushibuffé serverades i anslutning till debattlokelen. Under buffén fortsatte samtalen mellan paneldeltagarna och besökarna i ett par timmar till.

Ett galleri med bilder från kvällen finns HÄR


Ett stort tack till alla besökare, panelen och moderator från oss i SGA!
/JH

Tillbaka

Vi söker folk till nästa år!
2005-05-13
Swedish Game Awards behöver fler som driver tävlingen. Vill du vara med? Kontakta oss.
Läs mer

Foton från kvällen
2005-05-13
Det fotograferades en hel del under kvällen. Här hittar du drygt 200 foton från hela kvällen.
Läs mer

Finalen avgjord!
2005-05-12
I kväll avgjordes finalen i Swedish Game Awards. Evenemanget präglades av en mycket positiv stämning
Läs mer