Inlämningssteg


Inlämningarna sker huvudsakligen i tre steg.

Val av kategori
Första steget är att välja om ni ska göra ett spel till mobiltelefon eller ett PC Windows spel. Andra typer av spel såsom GameBoy Advance och PDA spel är godkända sålänge det finns en emulator till windows som det går att spela med.

Game Design Dokumentet
Andra steget är att få ner era idéer på papper. Tänk på att endast ta med det viktiga och det ni anser hinna med till andra inlämningen (se nedan). Kort och konsist. Vi har lagt upp mallar här. Mallarna är på engelska men svenska fungerar lika bra. Fördel med engelska är om ni sedan vill sprida er idé efter tävlingen.

Deadline: 25 februari kl 20:00

Mailas in till wilhelm@excitera.nu

Speldemo + Video
Tredje och sista steget är att lämna in ett spelbart demo som demonstrerar er idé. Denna ska principiellt "sälja er idé". Så det är viktigare att ha en välpolerad och välbalanserad spelbar bana än massor av buggiga halvfärdiga banor. Koncentrera er på att implementera det unika med ert spel och inse när det är dags att sluta skapa nytt utan polera det ni har. (JP's rekommendation är efter testkvällen den 23e mars). Vi ber er även skriva ner allt "lånat material" (grafik, källkod, m.m.) som ert spel använder sig av.

Ni ska även lämna in en kort video på cirka 90sekunder som visar nyckelpuntkerna i ert spel. Detta för att förhindra att juryn missar hemliga gångar eller annat som ni skapat men som man kanske missar på ett kort försök. Tänk på att filmen gör ett viktigt första intryck.

Deadline: 18 april kl 20.00

Se mer info om slutinlämningen HÄR

 

Obs: Bidragen skickas in elektroniskt via ftp. Inloggningsuppgifter har skickats till alla projektledare. Om ni trots det vill skicka bidraget via post för att ni gjort en snygg box eller liknande, se till att bidraget är oss tillhanda senast deadline.

Vi söker folk till nästa år!
2005-05-13
Swedish Game Awards behöver fler som driver tävlingen. Vill du vara med? Kontakta oss.
Läs mer

Foton från kvällen
2005-05-13
Det fotograferades en hel del under kvällen. Här hittar du drygt 200 foton från hela kvällen.
Läs mer

Finalen avgjord!
2005-05-12
I kväll avgjordes finalen i Swedish Game Awards. Evenemanget präglades av en mycket positiv stämning
Läs mer