Historia

Året var 2000 och Internet-bubblan var precis på väg att spricka. Men bakom hypade börskurser och storslagna reklamkampanjer fanns ett reellt och bestående behov av entreprenörskap, initiativtagande och kreativt tänkande. Inte minst vid en akademisk miljö som KTH fanns en outnyttjad potential att göra innovationer till kommersiella framgångar och tillväxtskapare.

Ett antal studenter tänkte tanken att starta en entreprenörskapsförening och liknande önskemål kom från TBS-S (då finansiär av kårens karriärservice mot stora företag). En lapp på en av KTHs anslagstavlor drog till sig ett antal intresserade personer som började spåna över vad en entreprenörskapsförening vid KTH skulle kunna göra. Med detta togs de första trevande stegen till vad Excitera är idag .

Föga förvånande räckte det inte med en briljant idé och en stor vision för att få Excitera att lyfta. Det krävdes åtskilliga arbetstimmar och mycket svett från flera tongivande individer under olika tidsperioder. År 2001 formaliserades projektet Excitera till en ideell förening och verksamheten började i stor skala. Under 2004 tog grundarna initiativet till Excitera Alumni som en naturlig fortsättning och komplement till Excitera s befintliga studentverksamhet.

 

 

Excitera tipsar om spännande SSES-tävling
2007-10-16
Det är inte längre svårt, dyrt eller tidskrävande att utveckla en mobiltjänst. SSES anordnar...
Läs mer


Alumni sparrar med de aktiva
2005-06-22
Alumni erbjuder Exciteras aktiva medlemmar möjligheten att få vägledning av en sparringalumn.
Läs mer


Informationskälla för arbetsgivare
2005-03-16
Alumniwebben är officiell informationskälla om tidigare aktiva medlemmars engagemang.
Läs mer